به گزارش ایکنا؛ به نقل از پایگاه خبری کتابخانه ملی، سیده فاطمه ذوالقدر، عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس از گزارش معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سی و یکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در این باره گفت: معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اقدامات و عملکرد این نمایشگاه گزارش داد.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: میهمان ویژه این دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران وزیر فرهنگ صربستان بود. تنوع در برنامههای استانی و بازدید ائمه جماعات، روحانیون، اساتید و دانشجویان و دانشآموزان از نمایشگاه بخشی از گزارش معاون وزیر بود.
وی با تشریح اقدامات انجام شده توسط وزارت فرهنگ در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران گفت: کارهای انجام شده شامل حمایت از گروههای دانشجویی و طلاب حوزه از طریق بن، فرآیند تولید محتوا در بخش کتب خارجی از دو ماه قبل از شروع نمایشگاه آغاز شد. تاکید شد از قبل از ورود کتب به گمرک نظارت شدیدی روی این مسئله داشتند که در نهایت توانستند از ورود ۷۶۰ نسخه انواع کتاب خارجی که با فرهنگ ایران سنخیتی نداشت جلوگیری کنند. همچنین جلوی فروش کتب بدون شناسنامه را هم گرفتند.
عضو هیئت رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس، هدف اصلی نمایشگاه را جذب مردم به کتاب و کتابخوانی دانست و به تشریح آثار نوسانات نرخ ارز بر قیمت کتابهای خارجی پرداخت و افزود: به دلیل بیثباتی در بازار ارز کشور قیمت کتابهای خارجی نامشخص بود. برخی غرفهها نسبت به نامناسبت بودن مکان غرفهها از جمله غرفه کودک و نوجوان انتقاد کردند. همچنین نسبت به عرضه کتب کودک با محتوای خارجی به جای عرضه کتب با محتوای ایرانی ـ اسلامی انتقاداتی مطرح شد. همچنین نسبت به محل غرفه کتابهای خارجی، گرانی کتابها و کیفیت پایین کتاب کودکان و نوجوانان انتقاداتی توسط اعضا مطرح شد.
ذوالقدر ادامه داد: معاون وزیر پاسخ داد محل برپا شدن غرفه کودک و نوجوان توسط خود صنف کتاب انتخاب شد و وزارت فرهنگ اعمال سلیقهای نداشته است. درخواست اختصاص محل مناسب برای برگزاری نمایشگاه کتاب سال آینده را داشتند.
نماینده مردم تهران در مجلس در بخش دیگری از این گفتوگو اظهار کرد: همچنین رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران نیز از وضعیت فرهنگسرا، محلهسراها، کتابخانهها و باغموزهها طی شش، هفت ماه گذشته گزارش داد. بر اساس این گزارش، ۵۰۰ مرکز فرهنگی در تهران وجود دارد که ۳۸ عدد آن فرهنگسراست. فرهنگسرای خاوران و خانه موزه مطهری و شهید بهشتی و نظارت دائمی بر این مراکز را مورد تاکید قرار دادند.
ذوالقدر تصریح کرد: اعضای کمیسیون از شهرداری تهران درخواست کردند که در مبارزه با آسیبهای اجتماعی، تبلیغات، فعالیتهای فرهنگی، استفاده از بیلبوردها برای فرهنگسازی و کتابخوانی حضور موثرتری داشته باشد.
انتهای پیام